m

söndag 31 mars 2013

Sista Mars. Det är fortfarande påsk och solen skiner från en klarblå himmel :)  Dagarna spenderas ute, hemma eller på isen.
   T gjorde en jättegod sallad till påskmiddagen. Honungsmelon, färskgurka, rädisor, fetaost, gräslök och lite dressing gjord på olivolja och citron. Den blev väldigt fräsch och passade utmärkt till sill och pepparlaxen.
                    Och tänk vilken tur, även att det snart är slut på helgen så finns det godis kvar :)




torsdag 28 mars 2013

Dagens bilder går tyvärr inte i påskens tecken. Jag har inte fått tummen ur och fotat något påskigt idag. Vi har "bara" varit ute i det strålande vädret. Bland annat så tog T och jag sparken upp i skogen efter skoterleden. Där uppe plockade vi björkris och sedan ställde vi oss på medarna och släppte kontrollen. Heeej vad det gick nedför backarna :)  Brumse kutade överlycklig bredvid!
   Översta bilden är från häromdagen då jag lycklig fick med mig ungdomarna på promenaden. I och för sig så mutade jag med fikaryggsäcken ;)  Den andra visar en av mina spetsar. Den här har, om jag minns rätt, min svärmor gjort.

Jag vill också tacka för alla fina ord ni skriver. Igen. Tack även till er nya besökare, det dyker upp någon ibland. Jättekul!!



tisdag 26 mars 2013

I går var min man och jag ner till "stan" och .... ja.... ni får veta vad vi gjorde senare ;)  På vägen hem stannade vi till på en affär för att min man behövde en pressening och lite annat till påskisfisket. Jag kikade runt lite och hittade den här jättefina buddhastatyn. Just nu får den stå på kaminen, kanske hittar ett bättre ställe åt den sen. Hittade även ett gulligt påskägg.





måndag 25 mars 2013

Så här kommer påsken att se på vårat kökbord i år. Inget större överdåd, men jag pyntar inte så där jättemycket under påsken. Läste på en fin blogg att hon tyckte att påsken är skön för att den är inte så kravfylld som tex julen. Och där håller jag med fullt ut. Man kan göra hur mycket som helst eller hur lite som helst. Mera valfritt liksom. Och det gillar jag :)  Naturligtvis får man ju pynta och dona som man vill under julen också, men det ska ju upp ljusstakar i fönstren och gran.... Nu känner jag att det här skulle jag kunna skriva om hela dagen ;) men det ska jag skona er från.
  Ha en bra början på påskveckan!




söndag 24 mars 2013

Mina öron har nu ett tag ställt in sig på Robbie Williams och Let me entertain you. Huuuur grym som helst! Massor av musikinstrument och bas tillsammans med en superduktig sångare. Mmmm!!
Någon mer som har mitt tycke?

                      Kom ihåg att ni måste ha bas på spelaren för att låten ska göra sig  :)



                       

lördag 23 mars 2013

I går när Brumse och jag tog promenaden, tillsammans med goda vänner, såg vi att ett lodjur hade korsat vår stig. Spåren kom från andra sidan älven, gick över "piren" och fortsatte in i skogen. Vi har hört att folk har sett lämningar av slagna rådjur och lospår på fler ställen runt här omkring. Jag personligen är inte rädd för lodjuret. Värre är det för vargen. Jag gjorde mitt handavtryck bredvid. Mina händer är inte av den mindre varianten men man kan ändå föreställa sig tror jag. 
   Häromdagen när vi satt och käkade kom det en duvhök och satte sig i en smalare björk ca 50 meter utanför köksfönstret. Duvhöken är vår största hök. Skulle jag vara helt ute och cykla nu med storleken, så måste ni säga till ;)  Maken skyndade sig efter kameran och knäppte genom det inte så rena fönstret.



 

fredag 22 mars 2013

Vindstilla, strålande sol och någon minus. Mmmm! Promenad efter lunch. Läste i en fin blogg att det var torka på fredag-middag-ideér. Det är samma här ska jag säga. Inte den blekaste aning. Familjen får nog bestämma tror jag. Det lägger axeltygnden på hyllan :)
   Får ni vackert väder i helgen så måste ni ut och njuta. Om så bara för att bylta på sig mot en södervägg eller att knyta på sig vandringskängorna och andas i en lång promenad.
   Brickan på rumsbordet har fått sig en annan liten söt blomma. Primulan gick ju över till andra sidan som ni kanske kommer ihåg :(
                                       
                                                                       Trevlig helg :)




torsdag 21 mars 2013

I morse var jag absolut tvungen att avbryta frukosten för att foto till er :)  Har jag blivit en riktig bloggare nu :/ ?  Jag har hittat en supergod yougurt!! Eftersom vi bor mitt i mellan ett mindre samhälle och en mindre by, så har ica inte världens största utbud. Det är svårt att hitta en god nyckelhålsmärkt yougurt. Men häromdagen då jag var ner till "stan" hittade jag denna på ica kvantum. Laktosfri,  nyckelhål och med rabarber och vanilj. Alldeles perfekt. Och det fanns faktiskt riktiga rabarber i den!! Den smakade underbart sommar ;) Den måste ni prova.




onsdag 20 mars 2013

Här snöar det på tvären idag. Jag hoppas vinden avtar till eftermiddagen, så att Brumse och jag  kan ta en liten promenad. Samtidigt står tvättställningen och ser hängig ut, vill väl tas reda på antar jag. Det hinns nog med att göra bägge  :)
   Jag passar också på att tacka för dom fina orden från er. Det är alltid lika roligt och förväntansfullt att öppna kommentarsfälten och läsa. Jag vill också visa några detaljer från köket.







tisdag 19 mars 2013

Telefonen ringer och felet är åtgärdat. Teknikern har hittat felet som gjorde att vi varit utan telefon, internet och tv i fem dygn. Personligen har jag tyckt att det har varit helt ok. Dom som "lidit" mest är väl ungdomarna. Jag minns juldagen 2011. Stormen Dagmar gjorde sin framfart över oss och lämnade oss utan el och vatten i cirka 52 timmar. Då fick det brinna i kaminen och stearinljusen fladdrade överallt. Vatten till dricka och hygien hämtade vi i flaskor hos snälla nära och kära. Vatten till toan hämtade vi i våran bäck. Och det blev "lättlagat" på gasolköket. Personligen tyckte jag att det också var helt ok. Det blev en slags Ro. Efter att elen kom tillbaka med tv och internet, frågade en person mig med förfäran i rösten "Men vad gjorde ni alla timmar?" Jag svarade med ro i rösten "Vi umgicks". Flera kvällar efter att allt var tillbaka till det normala och jag hade lagt mig på kvällen för att läsa, tände jag stearinljuset istället för att knäppa på lampan. Det gav mig en sådan lugn och trygg känsla i själen. I julas sa jag lite retsamt "Undrar om det kommer någon storm i år?" Men jag fick ingen positiv respons  :)
   För ett par veckor sedan var T och jag ner till Ikea. Där blev jag sittandes i en soffa som jag fortfarande skulle vilja sitta kvar i. Visar den plus en underbar hälsning från min vän.




torsdag 14 mars 2013

Nu har vi väl en strålande värld där utanför väggarna? Här där jag bor i alla fall :)   Några minusgrader är det ju, men ack så vackert. Tog några bilder i går på vårat hus och omgivningen. Tittar ni på vänster sida på vägen, ovanför min skugga :/ , så ser ni Brumses små tasspår :)
   Jag ser att det börjar påskpyntas runt om hos alla bloggare. Det ska nog komma in några kvistar här också alldeles snart. Den söta Primulan som jag visade tidigare har tyvärr gått hädan. Som jag antog att den skulle. Jag vet inte vad jag gör för fel med dom :(  Jag har läst lite överallt om hur dom ska ha det för att trivas, men det vill sig inte!! Har ni några tips som kan få dom att överleva? Dom är ju så vårsöta att jag vill ha dom.







onsdag 13 mars 2013

Kära nån vilken natt! Puh! För att göra en lååååång historia kort drömde jag om; jag försökte förgäves få Per Morbergs uppmärksamhet i ett kök i Italien, gjorde roliga och vansinniga saker med min man, satt i ett super trångt flygplan där piloterna hade fullt upp med att inte störta, hälsade på min bästa vän som i det riktiga livet har en jobbig tid just nu, och en massa annat som jag inte minns. Allt ihop i en salig blandning med ingen ordning alls och med en känsla som satt kvar då jag vaknade.

   Lyssnar just nu på radion som säger att en man har avlidit för att han tänt eld på sig själv. OOkkeeyy?? Min dröm var inte så hemsk i alla fall.






tisdag 12 mars 2013

Efter en tid av bloggtorka känns det som om jag har fått nytändning.
   Tack, tack, tack en miljard gånger!!! Jiiisssuuss!! Min räknare för fina besökare har nu överstigit hela 10 000!!! Oj vad glad jag blir. Det ger mig mer inspiration att fortsätta visa cyberspace mina bilder på allt möjligt från mitt hem och överallt annars. Plus alla rader av ord om allt och inget. Egentligen är det rätt konstigt om man tänker efter; Att man är ett sådant freak med att visa allt och alla sig själv och hur man lever. (Har vi bloggare ett större bekräftelsebehov?) Vart har den personliga integriteten tagit vägen? Fast man väljer ju själv vad man lägger ut. Eller hur? Man har ju sig själv att skylla liksom. Eller...ja....skylla och skylla... huvudsaken att man själv känner att det är ok. Eller hur?
     Över till något helt annat. En liten söt Primula pryder rumsbordet. Får se om jag har tur denna gång med den lilla. Har försökt förut men dom har bara gått hädan :( . Så en burk som jag hittade på loppis för ett tag sedan. Den har väl inget stort värde för antikrundan men jag tyckte den var så fin där den stod och ropade på mig. Inte kunde jag lämna den då inte :)