m

söndag 23 december 2012

Med våran gran som på bild liknar Lutande tornet i Pisa, önskar jag er en Riktig God Jul! Nu är det bara några små små grejor kvar att ordna. Sen blir det att Bara njuuuuutaaaa! God mat, hemlagat godis blandat med några köpta, insupa den för året nya-stil-granen, umgås med familjen runt traditionella sällskapsspel (ingen data i helgen inte), ta en promenad för att gå ner allt intagande, juuulklaaaaapaaar.... och allt det andra som hör den här högtiden till. Ska även pyssla om Therese och hennes arm som råkade ut för en olycka på truckkörningslektionen häromdagen. Det blev en skräckslagen dag på akuten. Stackars krake.
   Lova mig att ni har en skön helg där ni inte stressar runt och bli alldeles snurriga. Ta en julgodis och kolla på Kalle Anka :)


                                                     GOD JUL!!!


torsdag 20 december 2012

I dag fick min tomte komma ut ur kistan. Så nu får julen komma om den vill :)  Även att han har typ 40 år på nacken och är lite luggsliten så är han den som finns här varje jul. Jag fick honom på min (tror jag) 6 eller 7års dag. Nio dagar före julafton. Min tomte ska som alla andra jular få sitta under granen då den kommer in till helgen ;)



En korrigering blir det också. I förra inlägget skrev jag att torpet heter Lifstorpet. Men efter en upplysning blev jag påmind om att det heter Kvar-Eriks. 


.

onsdag 19 december 2012

Långt inlägg :)

Hoppla vad tiden går. Snart är det för sjutton jul! Här börjas det planeras vad som ska finnas på julbordet. Och vilket godis som ska göras. I år kommer fejkgranen in. Det är rätt stökigt att plumsa ut i skogen för att hitta en riktig gran nu.
   Härom dagen såg jag ett program på tv om en av sveriges tydligen största inredningsbloggerskor. Minns jag rätt så var det Underbara Klara. Jag har kikat in någon enstaka gång hos henne. Bloggen är hur fin och bra som  helst. Men ska jag vara brutalt ärlig så tyckte inte jag att den var så himla annorlunda mot för alla andra som försöker ta sig ut där i cyberspace. Så frågan är; Hur och vad är det som gör just hennes blogg förmer än andras.....? Ja, mot för min så förstår jag. Men det finns ju sååååå många fina och inspirerade bloggar där ute. Ja ja! Ni får fortsätta och kämpa och stå på er ;) Har ni någon förklaring/tanke om varför vissa bloggar blir större än andra?
   På promenaden igår fick mobilen duga som fotograf. Därför dom något oskarpa bilderna. Nere i byn står det ett gammalt torp. Kvar-Eriks. På somrarna har dom ett mysigt fik där och runt jul ser det ut så här. Helt fantastiskt mysigt! En liten dröm jag har är att fira jul i en fäbod eller torp eller något dylikt  Bara öppenspis och eller vedspis. Endast levande ljus, raggsockar och frostiga fönsterrutor. Ingen ström, tv, data, telefon, mobil. Och givetvis tillhörande utedass ;)  Åååhhh, så närande för själen. Eller hur?






söndag 16 december 2012

I dag så här på tredje advent kommer det en hög med bilder från mitt födelsedagskalas i går. Fotade en del av allt hembakat (dock är tårtan inte hembakad :)  Presenter av nära och kära = TACK, ni är så snälla ;) !!!











fredag 14 december 2012

Först hade jag endast ljusslingan på kaminen. Men nu har jag varit ut och plumsat och frågat moder jord om jag fick ta några kvistar. Det kanske blir kaka på kaka sedan när granen kommer in... men men.




I går kväll/natt då jag skulle gå och lägga mig, såg jag att det var suuuuper stjärnklart. Oj vad massor av stjärnor! Som man har tagit en pensel och sprättat vitfärg. Miljarder! Och eftersom vi i dagarna gör följe med grus från en meteorit så får man se så kallade stjärnfall. Jag stod i sovrumsfönstret typ femton minuter och såg 17 stycken!! Tänkte "Bara en till. Bara en till. Sen lägger jag mig". Har jag inte lagt mig efter 17 så har jag stått där ännu :)  Jag är och har alltid varit fascinerad av himmel, rymden och universum och allt som hänger ihop med det. Är det någon mer där ute som är det ;) ?
   Ha en luuugn helg med tredje advent och kyla :)


torsdag 13 december 2012

Så mörk är natten i midvintertid men se då nalkas lucia. Hon kommer den goda med ljuset hit, hon kommer med ljus i sin krona. 

Hoppas ni får se en levande lucia i dag ;)  Jag känner att när lucia kommer, då kommer också den förväntansfulla julkänslan i magen. När kommer julkänslan till er?


tisdag 11 december 2012



Ja, vad ska man säga. Gudomligt? Vackert? Magiskt? Eller alldeles alldeles underbart!!!  Jag tycker Ave Maria är den vackraste julsången någonsin. Har ni någon favorit?

måndag 10 december 2012

Det verkar inte bli så mycket tid här vid datorn nu. Har ni mycket att göra? Jag menar med julstöket mitt i allt annat "vardagsgöra"? Jag har bytt ut pryttlar och stoppat in lite julfläckar i tallrikshyllan i köket. Jag tycker mycket om band av olika slag, så mandelformsburken fick ett. Dom två bleckmuggarna med röda äpplen fick min bror och jag som liten. Vi drack bland annat fil med socker ur dom. Det är mysigt med nostalgisaker :)  Hyacinten står på hallbyrån. Och tomten, som för övrigt är den enda porslinstomten här hemma, står lugn på brickan på rumsbordet. Kanske väntar han på julen ;)







fredag 7 december 2012

Detta väder! Ojoj vilken vit julmånad. Det har kräksnöat här i flera dagar nu. Vet snart inte vart vi ska göra av all snö. Men förhoppningsvis så får vi hela årstidens ranson nu, så får solen skina resten av tiden :)  Det är inte roligt att hitta vägar för den dagliga promenaden heller längre. Alla mysigare stigar är bara att glömma.
   Titta vad jag hittat! Jag har ett svagt minne av att jag först såg dom hos en favoritbloggerska. Nu är jag också en stolt ägarinna av två stycken. Dom är inte bara snygga dom är sköna att hålla i också :) I morgon ska Therese och jag ha en riktigt lång bakdag. Mums!! Har ni riktig tur så lägger jag ut några bilder ;)

   Ha en riktigt skön helg!!




onsdag 5 december 2012

Här är mitt loppisfynd!!! Fler ord behövs inte :)







Jag fotade vårat hus och låter det stå på högersidan här på bloggen. Ni har nog inte sett det förrut efter vad jag minns :/ . Det är i vinterskrud så baksidan med altan och allt får ni se då jag har pulsat runt i den halvmeter djupa snön. Eller så till våren kanske... ;)

.

måndag 3 december 2012

I söndags var Therese och jag på Julmarknad hos Ismyra loppis. Det var rätt många besökare där som gick runt och kikade och gjorde fynd. Vi gjorde också fynd. Speciellt ETT fynd!!! Och det fyndet ska ni få se .... inte nu, men snart ;) Jag blev så glad att ögonen fick tårar då jag såg den. Men som sagt, ni får suga på karamellen :))
   Jag hittade ett par gamla stavar också. Dom kommer med på samma bild som fyndet. Ismyra har ett gammalt kök som ägarinnan har inrett som ett gammalt kök, allt är till loppispris. Där värmde vi oss och fikade kaffe, skinkmacka och pepparkaka. Bilden togs med mobil så den blev sisådär. Det hade börjat skymma och det brann bara stearinljus.
 



Therese loppade en påse Macarons med melonsmak.



Har pysslat ihop en hyacint på hallbyrån.

lördag 1 december 2012

Över ett dygn har det kommit sååå mycket snö! 60 cm mitt på dagen! Det är tur att "gubben" har plogarrangemang. Fotade samma vy som i går så ni ser skillnaden. Jag har ordnat adventsljusstaken i köket och under har jag lagt en av handdukarna jag fick av moster Göta. Ska bli mysigt att tända första ljuset vid frukost i morgon :) På vardagsrumsbordet  har hyacinten börjat slå ut. Den ljuvliga doften kommer i små pustar då man sitter i soffan. Ska tjuvöppna glöggen i kväll ;)  Är det meningen att man inte ska öppna den förrän i morgon, första advent... eller?