m

fredag 30 november 2012

Jaha! Nu är det vinter då. Jag vågar nästa aldrig säga att jag tycker om vintern. Människor tycker ju mest om sommaren då allt är så mycket lättare och inte så "tjoffsigt" med kyla, trafik, skottning mm. Men av någon anledning så tycker jag att det är helt ok om det är "sjoffsigt" med allt. Jag är inte ett stort fan av värme...så...   I morse då vi vaknade låg det 30 cm snö på gården. Och det kräksnöar fortfarande. Ska tydligen komma ännu mer. Vågar jag lägga ut ett leende :) ?  Det var ju tur att vi gick ut i skogen i går och tog en adventsgran. I dag har det varit lite besvärligare att se hur granarna ser ut under all snö. Det kommer lite röda fläckar vid granen närmare jul. Skulle vara spännande att höra vad tycker ni om vintern?

Ha en skön första adventhelg! Mys med raggsockar och glöggmuggen ;)






torsdag 29 november 2012

Har väl inte varit så mycket för Rod Stewart egentligen. How about you? Klart att dom här "klassiska" låtarna som spelas på radion är bra, men resten ... njaa. Men nu kan jag tipsa om hans julskiva! Den är helt ok att lyssna på nu när jag börjat på lite så där smått med ljusstakarna ;)

Jag måste även tacka er små vänliga själar som skriver några snälla, rara, värmande rader. Dom är värda jätte mycket! För då ser jag att det är några där ute som kikar in hos mig ;)





onsdag 28 november 2012

Jag har letat och letat. Utan resultat :(  Trodde med säkerhet att jag fotade dom gamla fönstren när dom kom hem. Men tydligen inte! Skit! Tänkte ni skulle få se före och efter bilder. Så nu får ni föreställa er själva hur dom såg ut före, med trasiga glas och stenhårt kitt och bruna torra bågar. Som jag har berättat så har svärmor fixat tyget. Jag fixar 170 fönsterbågar hellre än 1 tyg!! Men visst är det sååå himla kul att fixa ordning möbler av olika slag!? Jag och min själ mår så j-vla bra! Tack min bästa bror för fönstren ***




tisdag 27 november 2012

Har försökt pynta lite på altanbordet. Vet dock ej om jag blev nöjd. Kanske ska organisera om lite med den störande vita sladden..... Eller?  Nu väntar lunch, hårklippning och sedan den dagliga promenaden (till stor glädje för lillskrutten).  Skriver också ett stort Grattis till Therese som klarade skrivningen. Kramar till dig!!






måndag 26 november 2012

I dag var vädret ett helt annat mot för igår. Det har kräksnöat. Hela dagen i princip. Men en liten sväng till lingonriset i skogen blev det. Jag gjorde en liten adventskrans till snälla svärmor som tack för hjälpen med symaskinen. Ja, ni kanske kommer ihåg att jag försökte mig på att sy till vikväggen :/ ?  Jag har tur att ha en svärmor som verkligen kan det där med att brottas med maskinen :) Ska försöka få i hop den där vikväggen i morgon och fota för er.




söndag 25 november 2012

Hade sovmorgon i dag. När jag vaknade lyste solen från en klarblå himmel. Dock låg en tjock dimma längre ner i dalen och som ett täcke över älven. Kylskåpet skvallrade om att det behövdes handlas lite varor, så Brumse och jag valde att passa på att ta dagens promenad nere i byn, runt piren. Det var så magiskt vackert där nere. Trots den tjocka dimman lyckades solen skicka ner sina strålar och göra promenaden härligt skön. 





lördag 24 november 2012

Tänk att det i dag är EN månad kvar till julafton! Och EN vecka till första advent!
I dag tog jag tåget och åkte ner för att hälsa på min lilla syster. Det var ett tag sedan vi sågs så tiden gick naturligtvis för fort. Vi pratade, skrattade, spelade spel med hennes flickor, åt lunch och drack kaffe, mm, mm. På hemvägen köpte jag en tidning för att fördriva tiden under tågresan. I sätena bakom mig satt två herrar, i min ålder ca. Min tidning var i och för sig mycket inne på julpynt, men jag blev lite överraskad då en av herrarna sa med sarkasm i rösten: Jultidning redan! Men jag njöt av min tidning där på tåget ;)

fredag 23 november 2012

Yes yes yes!! Jag fixade det. Alldeles själv! Med tips från er andra fina bloggare, Tack! Jag följde instruktionerna rad för rad. Så nu kan jag fortsätta blogga, förhoppningsvis ;))  Det enda kruxet är att jag inte kan korrigera något, tex länka något eller så. Är det någon som vet hur jag kan göra? Här är några bilder från Therese rum. Hon storgillar bakning så hon har lite prylar på rummet. Vi hittade ett fint förkläde som hängdes upp och hennes kofta hängdes på walk-in-closet dörren. 
Trevlig helg hörrni. Och ut i hösten om solen skiner ;)








Men kära nå`n! Nu har det tydligen strulat till sig för väldigt många bloggare. Köpa mer utrymme! Njae...  Jag tror att blogger ska "håva in" pengar på oss. Men men, jag ska försöka mig på nåt ialla fall. För jag VILL JU BLOGGA ;)


tisdag 20 november 2012

Mobackes handelsträdgård har just nu en Amaryllis utställning. I går var vi där. Och jisses vad dom har ordnat. Det är florister och andra som kommit från runt om i Hälsingland och fixat och donat. Jag fotade en massa bilder. Jag visar er några nu så kommer det fler senare. Hyacinternas underbara doft smekte sig lockande runt mig i ett försök att förföra. Och dom lyckades måste jag erkänna, så här föööööre advent. En liten sötis fick följa med hem :)  Däremot har jag aldrig ägt en Amaryllis. Varför vet jag faktiskt inte. Jag tycker att dom är enormt vackra och ståtliga. Men Hyacinter är nog mer min favorit här hemma. Vad har ni för favoriter bland alla julblommor?








söndag 18 november 2012

Åter igen en vecka till ända. Nu får vi se framåt och ta nya tag. En ny vecka. Jag längtar faktiskt efter en vacker vinterdag. Massor av snö som gnistrar i solen som lyser från en klarblå himmel. Då termometern visar på -10 och luften är full av syre som nyper i kinderna. Ni kanske förstår att jag tycker väääldigt bra om vintern ;)   Visar också att Therese har fått en liten gran på skrivbordet. Och några av hennes smycken i en glasskål.





fredag 16 november 2012

Här kommer några fler bilder från Therese rum. Tårtfatet som hon dekorerat med den fina cupcaken är från Ikea. Den söta duken är från min älskade mormor. Min mormor var händig som syns på den nätta spetsen och brodyren. Och den fina taklampan har jag inhandlat på Lilla K´s, det där superdupermysiga cafét som jag berättat om förut, på Mobackes.







onsdag 14 november 2012

Tack fina ni för idéerna med korten. Men vet ni vad? Jag tittade på korten och mindes att det drar sig mot advent. Och korten är ju sommar. Så dom får ligga fram till våren. MEN jag har idéerna med mig fram till dess ;)  Jag lyckades få ihop en krans i går! Den blev väl inte så där perfekt, men vad vänta då det var första gången jag gjorde en. Sedan vet jag inte om spetsen passar så där jättebra. Men snart är det advent och då byter jag till ett rött litet sött band i stället. Jag måste försöka skaffa en "riktig" kamera, det här går inte om jag ska fortsätta visa bilder i detta mörker. Var brutalt ärliga nu och säg om spetsen passar!!





måndag 12 november 2012

I vanlig ordning nu för tiden så fotar jag när mörkret fallit :(  Resultatet blir si-så-där-bilder. I går kväll regnade det rätt rejält. Regnet stannade som vackra glaskulor på prydnadskålen.




Då jag och maken var ner till Ikea köpte jag bland annat dom här korten. Dom har stått i hög lite undanskymd fram till nu. Men nu funderar jag på att ge dom en bättre showoff plats i stället. Vet dock inte var. Ska jag hänga dom på väggen utan ram, i ram, låta dom ligga i hög.... Har ni något tips och trix att låna ut? 



söndag 11 november 2012

Grattis till alla som har lyckan att vara pappa i dag. En liten present till pappan i vår familj. Och en liten sak till svärfar som bjuder på fika ;)  Själv har jag motgått alla mina principer om att aabbsssooolluuutt inte ställa fram något som liknar advent/jul före första advent. En liten pytte gran fick följa med hem från skogen i går.

lördag 10 november 2012

I dag då vi gick upp i skogen, med fikakorg och påse till lingonriset, gick vi över en bro. Det var tur att jag hade kameran med mig. Titta så vackert naturen har gjort med isen som hänger från kvistar och grenar!!




En bild till från dotterns rum. (Dock fotat på kvällen så lite kornigt får ni stå ut med). Jag har tyvärr inte några före-bilder på fönstret. Men jag kan berätta att det var sånt där fult gulnat furu runt och mellan fönstren. Där har jag som ni ser målat vitt och vitt. Sedan köpte jag ramar och monterade i spetstyg. Dottern, som förövrigt heter Therese, är inte så förtjust i varken riktiga eller plastblommor i fönstren. Så då tyckte vi att detta var ett bra alternativ. 


torsdag 8 november 2012

Japp, Nu! En grymt dåligt fotad före-bild och en liiiite bättre efter-bild. Vi har ju inte gjort en sådan där Extreme Makeover med tak golv och väggar, men ändå känns det som en rätt skaplig Makeover. Det här är dotterns skriv/laptop/teckna hörna. Jag har monterat en vajer och hängt en  skir tunn spets så hon kan dra för den om hon så vill. Korgstolen var vit men stolen, skrivbordet och anslagstavlan har fått lite ny färg. Dottern är förövrigt 21 år och även att hon kanske snart ska flyga ut så är det roligt att fixa. Och då det sker, utflygningen, så följer ju allt med henne till hennes hem. Jag visar er inte allt nu. Naturligtvis använder jag lite taktik ;)




onsdag 7 november 2012

Häromdagen var jag till en av mina två mostrar och hälsade på. Hon var (är) så snäll och bjöd på både kaffe och lunch. Vi pratade och pratade och tiden sprang naturligtvis för fort. Som den alltid gör då man trivs. En varm känsla i kroppen följde med hem. Lika som några handvävda gamla handdukar som tillhört min mosters mans mamma och mormor. Jag har gått och klurat på vart dom ska få ligga. Vill ju att dom ska få en speciell plats eftersom jag tycker det är en ära att få dom. Nu på morgonen rensade jag undan i skåpet i köket. Där får dom ligga och beskådas varje dag ;)


söndag 4 november 2012

Men vad länge sedan det här känns nu, eller hur? Midsommarblomster och hundkex. Nästan lika länge sedan som jag lade in nåt här känns det som. Som jag skrev tidigare så har jag fixat och donat i dotterns rum. Och det tar ju sin lilla tid, som ni kanske vet ;)   Men nu börjar det dra ihop sig för visning! Någon dag till så!! En liten förhandsinfo är att hon (OCH jag) blir supernöjda.