m

söndag 30 oktober 2011

Titta in på min mans blogg "Dannes fiskeblogg.blogspot.com".  Han fick se hur en älgtjur var på en simtur i Orsjön. Man undrar som sagt vart han var på väg, eller om han var på väg över till andra sidan och vände eftersom han kände att han inte årkade. Tidigare i höst såg han även ett råddjur göra samma resa. 

lördag 29 oktober 2011

I dag är det vackert väder ute

Är det rätt av regeringen att ge drygt 100 miljoner i stöd till Facebook för att bygga serverhall i Luleå?
Det finns väl viktigare ställen att lägga samhällets pengar på än vuxendagiset facebook! Eller?? Skola, vård, bostäder, lokal företagshjälp... Är det inte trevligare och mer socialt att typ lyfta luren och prata med vännerna? Eller ta bilen/bussen/tåget/cykeln och hälsa på vännerna? Självklart sitter jag också vid datorn en liten stund nästan varje dag. Men livet existerar också utanför den svarta lådan. En del säger att världens undergång blir 2012. Spekulationerna går i naturkatastrofer eller asteroider. Tänk om det är Facebooks servrar som kraschar...??



.

Pannkakor och polis




.

fredag 28 oktober 2011

Kanske inte ska beklaga oss över vårat disiga duggregn som råder idag. Det finns dom som har det värre. Som dom stackars människorna just nu i delar av Asien.








.

torsdag 27 oktober 2011

Husmanskost

I går var det Potatisen dag! 26 Oktober. Mindes ni det? Det finns många som säger sig inte tycka om denna utomordenligt goda rotfrukten. Jag är av en tvärtomåsikt. Hoppas den svenska husmanskosten stannar. Mat och potatis; var alltid svaret när man var liten och frågade om vad det blev för mat. Och lika har jag svarat mina barn. Vilken tur att min familj tycker om potatis. För att det finns HUR mycket som hellst att göra av denna rotfrukt. Och man "står sig" rätt längen på den också. ( man får också ett plus i kanten om man handlar lokalproducerat).




.

tisdag 25 oktober 2011

Låter er läsa en av alla mina texter.




SVARTA DAGAR

Carita diskar kaffemuggen. Sköljer och ställer den i diskstället. Diskmedelslöddret kittlar hennes underarmar. Hon kliar, samtidigt som hon mellan pelargonerna i köksfönstret ser den gula postbilen svänga in på gården. Brevbäraren kliver ur och går fram till bron.
   - Hallå! ropar han in i hallen.
   Carita torkar av sig på kökshandduken och möter honom.
   - Vackert väder i dag, säger han.
   - Ja, ler hon. Så vackert att du kom ända in.
   Hon minns hans trevande försök att bjuda henne på middag. Hans dåliga försök att ljuga om att de röda rosorna var från någon annan. Och de ledsna ögonen då hon berättade om sitt kommande midsommarbröllop.
   Han möter hennes blick med längtansfulla ögon.
   - Nja, det kanske inte var just på grund av vädret.
   Han sträcker på halsen och tittar in i köket bakom henne. Vädrar i luften som en hund.
   - Det luktar kaffe.
   Hon fortsätter att le. Känner hur tålamodet börjar tryta. Känner irritationen över att han inte har förstått efter alla dessa år.
   - Nej, säger hon så menande hon kan. Jag har inte kokat kaffe.
   Hon backar några steg tillbaka in i hallen.
   - Jag ska nog fortsätta med disken.
   Hans huvud faller ner mot bröstet. Tittar på henne under skärmmössan. Suckar uppgivet och vänder sig om. Efter några steg stannar han och letar i västfickan.
   - Det var så sant. Du har fått post.
   Han håller brevet så att hon måste röra vid hans breda tumme när hon tar emot det. Med stora kliv är han framme vid bilen och kör iväg utan att ge henne en blick. Eller en utsträckt hand genom bilrutan som han brukar.
   Carita lutar sig mot broräcket och ser hur den strålande förmiddagssolen skyms av tunga regnmoln. Svalorna sänker sina vingslag och flyger in under takpannorna. Hon ryser till och huden knottrar sig i nacken och på armarna. Hennes namn och adress står på kuvertet. Men ingen avsändare eller frimärke. Hon river upp det med pekfingret. En gammal lukt kryper ut. Som från en för länge sedan läst bok. Brevet är viket en gång på mitten.



                  Älskade Carita.

När du läser detta gör jag äntligen slut på mina svarta dagar.
     Din vackra själ visar mig vägen genom byn. Ditt långa hår dansar i sommarens varma vind, drar mig genom grinden. Dina havsgröna ögon slukar mitt hjärta, väcker längtan i mig. Längtan att hålla dig i min famn. Jag vill tala om för dig hur mina drömmar fylls. Fylls med dig.
      Dig som jag älskar mer än mig själv. Mer än själva livet.
                 Din för evigt.
                                                    
                                           Karl


  Caritas händer darrar. Hon lyfter blicken och ser efter den gula postbilen som har försvunnit bakom kurvan. Några regndroppar landar på bokstäverna. Sprider ut bläcket i Carita och livet. Hon fuktar läpparna och stirrar på brevet utan att se orden.
   Regnet börjar smattra på plåttaket. Hon går in och lägger brevet på köksbänken. Ser ut mot vägen och kurvan. Minnet talar om att efter kurvan smalnar vägen av och slutar nere vid havet. Där träekan ligger förtöjd. Hon springer upp på övervåningen och ser ut genom fönstret. Postbilen står nere vid vattnet. Hon tar kikaren från förnsterbrädan. Ute på vattnet sitter han i ekan. Han ror med kraftiga årtag medan regnet piskar hans röda skjorta och breda axlar.
   Hon springer ner och stoppar fötterna i gummistövlarna. Drar sönder hängaren på regnrocken när hon sliter ner den från hatthyllan. Hon hoppar på cykeln och med kikaren dunkande mot bröstet trampar hon runt kurvan. Nerför backen och fram till vattnet. Hoppar av cykeln och släpper den i det höga gräset. Hon torkar bort regnet på kikarögonen och söker över vattnet.
  Tiden känns som en evighet när hon desperat försöker urskilja hans breda axlar. Orden i brevet blixtrar framför hennes ögon ...äntligen slut på mina svarta dagar...   Äntligen ser hon ekan. Den är tom. Tårarna bränner och skymmer sikten. Hon blinkar. Den är fortfarande tom. Ett föremål på vattenytan överraskar henne. Hans röda skjorta. Hon släpper kikaren och sätter händerna runt munnen.
   - Karl!
   Carita ropar, skriker och ber. Ser med maktlöshet hur ekan driver längre ut på havet. Följd av hans röda skjorta.
                                                                                                                 

.

måndag 24 oktober 2011

.
Mmmm



.

Kaffe

Tydligen så blir Kaffemaskinen årets julklapp. Kostar allt ifrån några hundralappar (för den ekonomiske) till många tusenlappar (för den som vill styla). Frågan är ju i vilken det blir godast kaffe? I den som kostar många tusenlappar, tycker nog den som vill styla.




Själv tycker jag Nescafe smakar tillfredställande.





.

söndag 23 oktober 2011

Marco Simoncelli

En av dom stora i MotoGP har gått ur tiden genom en hemsk crash på Sepangbanan i Malaysia.




.

torsdag 20 oktober 2011

Muammar Gaddafi


Så kan det gå!! Synden straffar sig själv.


.

onsdag 19 oktober 2011

"Det är säkrare att flyga än att åka bil" har man hört. Men även att statestiken säger så, så hjälper det inte så mycket för flygrädda när man läser detta:








Det känns en aning tryggare med ett färdmedel som detta.


                                   


.





   ... dom medlidande trygga ögonen fick mig att vilja hugga av min högra arm för att få följa med.


.

måndag 17 oktober 2011

söndag 16 oktober 2011

Rent mänskligt

Jag säger bara FY FAN!!!  Ursäkta språket, men detta är sanslöst groteskt, osmakligt sjukt och total brist på mänsklighet!!







Är inte detta en sak man vet redan? Eller...? Trodde alla visste att man ska tvätta sig, tex efter toabesök där man/kvinna hållit i apparaten/torkat sig för att sedan möta folk, ta i saker som andra också ska ta i. Vill nästan inte tänka på alla handtag, matvagnar, pengar, kranar... Har inte bacillskräck, men ändå... för allas trevnad






.

torsdag 13 oktober 2011

I brist på annat får Brumse posera

                                      



















.

onsdag 12 oktober 2011

Här kan man sitta och filosofera


Titta och lyssna till det lugnande porlet


Fångas av det vackra skådespelet


 Bara inte nu i dessa tider, då djuren förvirrat och oroligt springer omkring i skogen. Rädda för att bli mat, eller än värre... att deras barn/mamma ska bli mat.


.

tisdag 11 oktober 2011

Födelsedag

Grattis till Mathias denna vackra höstdag. Eftersom helgen som var firades båda dagarna med släkt, vänner, tårta och presenter blir kvällen en minifödelsedag. Minns det året han föddes. För 19 år sedan. En vecka efter, ungefär den 17:de oktober på morgonen, hade vi snö upp till halva ytterdörren. Snön låg kvar. Fram till våren. Den vintern var låång.



.

måndag 10 oktober 2011

Onödigt vetande

Fjärilar smakar med fötterna.
En ankas kvackande ekar inte, och ingen vet varför.
På tio minuter frigör en orkan mer energi än all världens samlade kärnvapen.
100 personer dör årligen till följd av att ha satt enkulspetspenna i halsen.
Folk i allmänhet är oftast mer rädda för spindlar än för döden.
Elefanter är de enda djur som inte kan hoppa.
Endast en person av två miljarder kommer att leva till 116 års ålder.
Det är möjligt att leda en ko uppför en trappa, men inte nedför.
Kvinnor blinkar nästan två gånger så mycket som män.
Det är fysiskt omöjligt för dig att slicka din egen armbåge.
En snigel kan sova i tre månader.
Ögats storlek är detsamma från födsel till död, men näsa och öron slutar aldrig att växa..
Den elektriska stolen uppfanns av en tandläkare.
Alla isbjörnar är vänsterhänta.
En struts öga är större än dess hjärna.
Om Barbie fanns på riktigt skulle hon ha måtten 39-23-33.
En krokodil kan inte sticka ut tungan.
Cigarettändaren uppfanns före tändstickan.
Nästan alla som läser detta kommer att försöka slicka på sin egen armbåge...


.

söndag 9 oktober 2011


Några bilder av mitt hantverk. Det är tur att den här inredningsstilen varken är svår eller kostsam när man ska göra det själv. Sedan får man väl ta det där med om det ser stiligt eller trashigt ut med en nypa salt. Huvudsaken är att man själv tycker det är snyggt. Eller...? 




















.

fredag 7 oktober 2011

Ge EN toarulle

Internerna i kvinnofängelset i Riga får bla EN tandborste per år, EN toarulle per månad ... Lyssnade på Sök och finn på radions p4, där hörde jag om detta. Tror fullt och fast att en kriminell ska straffas. Hellst få hacka salt i saltgruvorna i Ryssland, eller nå´t. Men någonstans fick jag ett samvete när jag hörde om det här. Skulle INTE vilja ha bara EN toarulle per månad. Ska nog åka in med några rullar.




.

onsdag 5 oktober 2011

Vad är lagom?

Hua´ligen! Lagom är väl bäst, eller hur? Ska väl inte sticka under stol med att det är en rätt lååååång bit kvar för mig innan jag är där på bilden *host*. Men skulle inte vilja se ut så där. För mycket liksom. Men förmodligen mår hennes kropp bättre fysiskt än min. Så ... ja, kanske nåt att fundera över... eller?...




.

tisdag 4 oktober 2011

Kanelbullens dag!

Det är inte svårt att baka bullar. Har och tar man sig tid så är det både avkopplande, mysigt mjöligt, hemtrevligt ... och inte minst; Ljuvligt doftande.  Så fika ett gäng i dag!!




.

måndag 3 oktober 2011

Minst 100 hopp i ryggen krävs

                     

                        Inget för mig som är både höjdrädd och tappa-fotfästet-rädd.





.

söndag 2 oktober 2011

Kaffe och Kinamat

Helgen gav strålande väder. Så Brumse, jag och kaffetermosen och tog en promenad ner till sjön. Han älskar att vara där nere. Badar trots att temperaturen inte är direkt badvänlig... inte för mig alla fall ;) . Kaffet smakade perfekt där på filten vid vattnet. (mobilen ger inte så skarpa bilder dock :/)




Helgen gav också en trevlig stund på Kinakrogen. Någon åt Sushi, några åt Biff med bambuskott och någon åt Kyckling med jordnötssås. Mums vilket som!




.

lördag 1 oktober 2011

Axplock ur min inredning


En liten lådhylla från Rusta, lite sandpapper och text. Svårare än så behöver det inte vara.




På hyllan som jag målat och sandpapprat har jag ställt bla två gamla mandeformar. Mysigt när doftljusen brinner.




Dekorerat blockljuset med hampatråd och ett kors, klippte av en tygorchide och lade dit lite annat.



.